Πάμε σχολείο;
Αγαπητοί γονείς το 2ο Δημοτικό σχολέιο Παροικίας σας καλεί στη
2η βιωματική συνάντηση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00μ.μ. μέ θέμα:
“Η Μουσική στα μονοπάτια του μυαλού”
(Πώς αναπτύσσει η μουσική τις διεργασίες του εγκεφάλου)
Εισηγήτρια: Ανδρεάκου Κων/να Med Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικός ΠΕ 79,01

Λίγα λόγια για την κ. Ανρεάκου Κων/να
mousiki_8
Η Κωνσταντίνα Ανδρεάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως μουσικός τα τελευταία 18 χρόνια. Κατέχει τίτλους διπλώματος πιάνου, ανώτερων θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας), πτυχίο κοινωνιολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μεταπτυχιακού διπλώματος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών (Med, Σπουδές στην Εκπαίδευση, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) με ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου με τους Theodor Paraskeverco, Nelly Ben-Or, Julia Ganeva, Alexei Mirosnikov, Roberto Szidon, μουσικολογίας με τον Γ.Γ. Παπαιωάννου, και έχει παρακολουθήσει κύκλους σπουδών μουσικοκινητικής προπαιδείας, (διετής κύκλος σπουδών) με την Γ.Μιχαήλ και μουσικοκινητικής αγωγής συστήματος Orff στο Orff Institute του Salzburg.
Συνεργάστηκε στην Ελληνική έκδοση των εγχειριδίων μουσικής της Watermann (εκδ. Νικολαίδη). Εισηγήσεις της για τη μουσική αγωγή έχουν ανακοινωθεί σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και άρθρα της έχουν εκδοθεί σε εκπαιδευτικά έντυπα. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η επίδραση της μουσικής αγωγής στην ανάπτυξη του παιδιού και η αξιολόγηση σχολικών εγχειριδίων για τη μουσική αγωγή.
Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) και της Ελληνικής Ένωσης Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ).
Είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά και ζει μόνιμα στην Πάρο.

Πάμε σχολείο; “Η Μουσική στα μονοπάτια του μυαλού”