Κανόνας 1ος: Ζητάμε πάντα βοήθεια

Κανόνας 2ος: Ενημερωνόμαστε συνεχώς και ρωτάμε τους ειδικούς
Γονείς

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τα σημαντικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφαλή χρήση Διαδικτύο και του Παγκόσμιου Ιστού.  Η ενότητα απευθύνεται σε γονείςεκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν απλά να μάθουν περισσότερα για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου. Ενδιαφέροντα διαδικτυακά σεμινάρια θα βρείτε και εδώ.

parents

Έφηβοι

Εδώ θα βρεις πληροφορίες για θέματα που μας απασχολούν σε σχέση με την τεχνολογία στις μέρες μας, χρήσιμες συμβουλές για προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετώπισες εσύ ή οι φίλοι σου αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μπορεί και να μη γνώριζες για το Διαδίκτυο.

teenagers

Παιδιά

Μάθε με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο για τη σωστή συμπεριφορά στο διαδίκτυο, τους κινδύνους που καιροφυλακτούν και βρες πολλές χρήσιμες συμβουλές κάνοντας κλικ στις διπλανές εικόνες. Και μην ξεχάσεις να παίξεις το θαυμάσιο παιχνίδι WildWebWoods!

e-safetynet children

Ευχαριστούμε το SaferInternet.gr για τους παραπάνω κατατοπιστικούς οδηγούς του.

Κανόνας 3ος: Χρησιμοποιούμε ασφαλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο

Χρησιμοποιούμε ή μαθαίνουμε στα παιδιά μας να χρησιμοποιούν ασφαλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο, όπως αυτή που μας προσφέρει η ιστοσελίδα KidRex.org.

Kid Rex search

Κανόνας 4ος: Προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα

Ενημερωνόμαστε για τα προσωπικά μας δεδομένα και το πως να τα προστατεύουμε στη σελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Πρόσθετους κόμβους ενήμερωσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν οι παρακάτω ιστοσελίδες:

Καταγγελία διαδικτυακού περιεχομένου

Το SafeLine.gr μας δίνει τη δυνατότητα να καταγγείλουμε διαδικτυακό περιεχόμενο που θεωρούμε ακατάλληλο ή προσβλητικό. Ας το κάνουμε όλοι μας υπεύθυνα.

Γραμμή βοήθειας

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  που εδρεύει στο νοσοκομείο Παίδων «Π&A Κυριακού», διαχειρίζεται τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015 (help@saferinternet.gr), του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Η Γραμμή αυτή, απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.α.).

Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις (με την υποστήριξη του ΟΤΕ).  Στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης ? κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, ΓουδήΔευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.