Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας παρουσιάζει την χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση “Πολύχρωμα όνειρα σε μαύρο βελούδο”, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο ΕΠΑΛ Πάρου, στις 7:00 το απόγευμα, με διοργανωτή το Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
αφίσα μαύρο θέατρο -small
Μια  χριστουγεννιάτικη παράσταση  από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης και την διατμηματική  χορωδία του σχολείου, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους  βασισμένη στην τεχνική του μαύρου θεάτρου.
Στο μαύρο θέατρο οι ηθοποιοί παίζουν στο απόλυτο σκοτάδι ντυμένοι με μαύρα ρούχα ώστε να μην είναι ορατοί από τους θεατές. Χρησιμοποιώντας ειδικές λάμπες, που φωσφορίζουν τα λευκά και τα πολύχρωμα φωσφοριζέ στοιχεία της παράστασης δημιουργούνται κινήσεις που δίνουν την ψευδαίσθηση της αιώρησης, με αποτέλεσμα ένα φαντασμαγορικό θέαμα που στηρίζεται στο παιχνίδι του άσπρου και του μαύρου, του φωτός και του σκοταδιού!
  
Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι μαθητές μας πειραματίζονται με την τεχνική του μαύρου θεάτρου και τολμήσαμε να ονειρευτούμε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση εκτός σχολείου, απευθυνόμενοι όχι  μόνο σε μικρούς θεατές καθώς αλλά και στο θεατρόφιλο κοινό της Πάρου! Μέρος των παλιών παραστάσεων μας έχουν εμπλουτιστεί με νέες τεχνικές και έχουν βελτιωθεί και μαζί με νέες παρουσιάσεις και τεχνικές, που δεν έχουμε ξαναπαρουσιάσει, θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους για περίπου μία ώρα!!!
XMAS
Την ίδια μέρα το πρωί το 2ο Δημοτικό Σχολείο θα δώσει την ίδια παράσταση  δωρεάν για τους μαθητές του σχολείου μας και των σχολείων της Πάρου, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Σκηνοθεσία, επιμέλεια μαύρου θεάτρου & κατασκευές : Μαρία Τσουκνίδα, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Διατμηματική χορωδία & ρυθμικές κούπες,  σε μαύρο θέατρο: Ανδρεάκου Κωνσταντίνα, εκπαιδευτικός Μουσικής
Σας περιμένουμε!!
xmas7
xmas6a
Χριστουγεννιάτικη παράσταση μαύρου θεάτρου στο ΕΠΑΛ “Πολύχρωμα όνειρα σε μαύρο βελούδο”(βίντεο)