Ο στολισμός του Παραδοσιακού Οικισμού της Παροικιάς από τους μαθητές του 2ου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας τείνει να γίνει θεσμός!

 

Οι μαθητές μας και φέτος κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλωμένα υλικά υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Εικαστικών κας Δήμητρας Χανιώτη σε συνεργασία με τους δασκάλους των τμημάτων. Με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους οι μικροί μας μαθητές στόλισαν με τις δημιουργίες τους τα σοκάκια του Παραδοσιακού Οικισμού δίνοντας γιορτινή νότα στην πόλη μας.

10635990_10152782592080141_3678640093213584799_n

Πολύχρωμες γιρλάντες από κάθε λογής ανακυκλώσιμο υλικό έγιναν μοναδικές δημιουργίες από τα παιδικά χεράκια! Με τη βοήθεια των συνεργείων του Δήμου οι γιρλάντες στερεώθηκαν ψηλά και η πόλη πλημμύρισε χρώμα!

Στολισμός Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας1

Στολισμός Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας8 (2)

Με ξαναμμένα προσωπάκια από τη χαρά οι μαθητές μας δέχτηκαν τα κεράσματα των καταστηματαρχών του Οικισμού και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Στολισμός Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας3

Τα  στολίδια που είναι φτιαγμένα από παιδικά χεράκια λάμπουν περισσότερο κι από τα πιο αστραφτερά λαμπιόνια. Ο στολισμός του Παραδοσιακού Οικισμού της Παροικίας έγινε με αγάπη … αυτή την παιδική … την αγνή … που απλόχερα σκορπούν τα παιδιά! Γέμισαν τα σοκάκια με τραγούδια, χρώματα, γέλια και χαρά. Κι εμείς οι δάσκαλοί τους πήραμε για άλλη μια φορά το μάθημα που ξέρουν να δίνουν καλύτερα απ’ όλους τα παιδιά … αυτό της αγάπης! Που μοιράζεται με ένα βλέμμα, μεταδίδεται με μια αγκαλιά, ξεχύνεται με ένα ξεφωνητό ευτυχίας και μ’ ένα πλατύ χαμόγελο. Γιατί η αγάπη είναι μεταδοτική και οι πιτσιρικάδες οι αιώνιοι φορείς της!!!

Χριστουγεννιάτικος στολισμός του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς από τους μαθητές