Μη φοβάσαι τις σκιές! Μίλα τώρα!

Φως και σκιές …
Το σώμα μας παίζει με το φως!
Το σώμα μας μιλάει με το φως!
Οι σκιές όταν πέφτει πάνω τους το φως, χάνονται!

Τους γυρίζουμε την πλάτη, κοιτάζουμε στο φως!
Μη φοβάσαι … Μίλα!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’, Γ’ και ΣΤ’ τάξης μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι με το φως και τις σκιές χρησιμοποιούν το σώμα τους για να στείλουν μηνύματα για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου).

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η γυμνάστριά μας, Μαρία Τσουκνίδα με τους μαθητές μας!

Λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις! Τα παιδιά μιλούν με τη σιωπή τους, αποτυπωμένη πάνω στους τοίχους του σχολείου και στο δάπεδο της αυλής μας. Σώματα που παίρνουν σχήμα για να εκφράσουν όλα όσα είναι δύσκολο να ειπωθούν με λόγια. Οι σκιές φωνάζουν … όχι στη βία! Όχι στον εκφοβισμό! Ναι στην αγάπη, στην φιλία, στην κατανόηση και στην αποδοχή!!

20210301_084015 (2)

Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στο πλαίσιο της δράσης “Ζαβολιές με της σκιές – η τέχνη της σκιάς”, για τις ανάγκες του βίντεο “Μη φοβάσαι τις σκιές” η γυμνάστριά μας τράβηξε πάνω από 300 φωτογραφίες, καθώς οι φαντασία και η όρεξη των μαθητών μας για πειραματισμό ήταν αστείρευτη.

Με αυτή τη δραστηριότητα το σχολείο μας συμμετέχει στις δράσεις του “Χαμόγελου του Παιδιού” #Milatora, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού!

Μέσα από τη δράση οι μαθητές ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του σώματός τους και προσδιορίζουν την θέση τους στο χώρο αλληλεπιδρώντας  με τα στοιχεία του περιβάλλοντος και τους γύρω τους (ήλιος, τοίχος, συμμαθητές κ.α.) και μαθαίνουν να συνεργάζονται για να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους σαν μέσο έκφρασης.

Η δράση “Ζαβολιές με τις σκιές – η τέχνη της σκιάς” ξεκίνησε στις αρχές του σχολικού έτους και θα που θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του σε συνεργασία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Μαρίας Τσουκνίδας και της εκπαιδευτικού των Εικαστικών Άννας-Μαρίας Κουμιώτη.

Γι’ αυτό … μείνετε συντονισμένοι!! Θα ακολουθήσουν κι άλλες δραστηριότητες!!

Μη φοβάσαι τις σκιές! Μίλα τώρα (βίντεο)