6 Οκτώβρη και το σχολείο μας σήμερα την 1η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού με θεματική ενότητα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», πέρασε μια ΔιαΦοΡεΤιΚή ημέρα γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες!

Η δραστηριότητές μας είχαν θέμα: «Γυμνάζοντας την καρδιά ν? αγαπά!», γιατί η αγάπη μπορεί ν? αλλάξει τον κόσμο μας. Όπου υπάρχει αγάπη δεν χωρά ο ρατσισμός ? όπου υπάρχει αγάπη όλοι αποδέχονται τους άλλους όπως είναι, ο καθένας είναι διαφορετικός και γι? αυτό μοναδικός. Και όλοι μαζί υφαίνουμε πολύχρωμο το χαλί του κόσμου μας!!

Η ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση δρώμενου από την ΣΤ? τάξη «Γυμνάζοντας την καρδιά ν? αγαπά», μέσα από το οποίο μας έδειξαν ότι μέσα από τον αθλητισμό γκρεμίζονται οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που θρέφουν το ρατσισμό.

Η ΣΤ? τάξη συνέχισε με Kid?s Athletics με τους μικρότερους μαθητές θεατές να τους εμψυχώνουν στην προσπάθειά τους.

ΣΤ τάξη

Η Ε? τάξη έκανε επίδειξη Χόκεϋ και του παραολυμπιακού αθλήματος Goalball για τυφλούς και για άτομα με μειωμένη όραση, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό!

Ε τάξη

Η Δ? τάξη παρουσίασε μια διαφορετική σκυταλοδρομία τους «Χρωμοπινελοδρόμους»!! Δύο ομάδες, η «Άσπρο μαύρο» και η «Πολλά στόματα, μία φωνή» χρησιμοποιώντας αντί για σκυτάλη πινέλα, ζωγράφισαν με το στόμα ομαδικά έργα, που το αποτέλεσμα θυμίζει αφηρημένη-χειρονομιακή τέχνη. Τις τελευταίες πινελιές στα έργα τους τις έβαλαν μαμάδες, που μαζί με τους μαθητές έτρεξαν με τα πινέλα τους για να περάσουν το μήνυμα, ότι όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε δικαίωμα σε κάθε έκφανση της ζωής! Στη συνέχεια έπαιξαν «Διαμάντι», ένα παιχνίδι που είναι παραλλαγή του μπέιζμπολ.

Δ τάξη

Η Γ? τάξη έδωσε μαθήματα ζωής με το σύνθημα «Ξεπερνώντας τα εμπόδια ?», μια αλληγορική σκυταλοδρομία. Μέρος πήραν γονείς και εκπαιδευτικοί που συναγωνίστηκαν απέναντι στα δυναμικά τριτάκια μας, που με άνεση απέσπασαν τη νίκη!

Γ τάξη

Οι Α? και Β? τάξεις χόρεψαν ΔιαΦοΡεΤιΚά με μουσικές του κόσμου, γιατί η μουσική και ο χορός είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας κοινό για όλους τους λαούς, όσο κι αν διαφέρει η κουλτούρα τους!

Α Β τάξη

Η μέρα έκλεισε με χορό που πήραν μέρος μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς! Όλοι πιασμένοι σε κύκλους, όλοι ένα!! Η καρδιές σήμερα σκίρτησαν ΔιαΦοΡεΤιΚά, στο ρυθμό του αθλητισμού, μέσα σε κλίμα χαράς περνώντας ηχηρά το μήνυμα ότι η αγάπη μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο? Ας την γυμνάσουμε λοιπόν ν? αγαπά!

Λήξη 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού

Τις δραστηριότητες επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας Μαρία Τσουκνίδα.

Οι δασκάλες των τμημάτων Β?2 Μαρία Φραγκούλη, του Γ?2 Εύα Ντουμανίδου και του ΣΤ? 2 Τζένη Κουτσούκου, την 5η ώρα που είχαμε κενό από τις αθλητικές δραστηριότητες, ενέπνευσαν με δράσεις στις τάξεις τους μαθητές τους και έφτιαξαν ομαδικές ζωγραφιές για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα.

Ζωγραφιά2 ΣΤ τάξηΖωγραφιά1 ΣΤ τάξη

Ζωγραφιά Γ2 τάξη

Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο Σχολείο μας