Οι μαθητές του Ε1 τμήματος και η εκπαιδευτικος της αγγλικής γλώσσας κ. Τσανταλη Καλλίοπη, εκπόνησαν και παρουσίασαν ένα μικρό σχέδιο έργασίας
με διπλό αποτέλεμα
1ο Η βιωματική γνώση της αγγλικής γλώσσας.
2ο Η ευαισθητοποιήση σε οικολογικά -περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν το νησί μας.
Το πρόγραμμα περιγράφει η κ. Τσανταλή Καλλιόπη
“Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών της Ε’ Δημοτικού και της ενότητας του σχολικού βιβλίου “Ready for Action” δημιουργήσαμε με τους μαθητές του Ε1 ένα project με τον τίτλο “Protect Paros”. Σκοπός ήταν να αναδείξουμε συγκεκριμένα προβλήματα της τοπικής κοινότητας σχετικά με τη ρίψη των σκουπιδιών και την ανακύκλωση. Το project αποτελείται από τρία μέρη:
To pr;oblhma
Στο 1ο μέρος οι μαθητές φωτογράφισαν περιοχές της Παροικιάς (δρόμους με κάδους, παραλίες, το λιμάνι) όπου βρήκαν συσσωρευμένα απορρίμματα. Με τις φωτογραφίες τους θέλησαν να αποτυπώσουν το πρόβλημα που υπάρχει στην κοινότητά τους. Παράλληλα, μέσω της ζωγραφικής πέρασαν το μήνυμα πως η κατάσταση με τα σκουπίδια στις παραλίες, το λιμάνι και τους δρόμους της Παροικιάς είναι δυσάρεστη και αποτελεί σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

H ;ereyna
Στο 2ο μέρος οι μαθητές πραγματοποίησαν έρευνα μέσω ερωτηματολογίου σχετικά με τη χρήση και την ανακύκλωση πλαστικών υλικών όπως πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, καλαμάκια, σακούλες και δοχεία φαγητού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 νοικοκυριά της Παροικιάς. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι περίπου τα μισά νοικοκυριά (45%) προσπαθούν να αποφύγουν τη χρήση πλαστικών υλικών. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα (70%) δήλωσε ότι όταν χρησιμοποιούν πλαστικά υλικά φροντίζουν να τα πετούν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Oi pr;otaeiw
Στο 3ο μέρος του project, και αφού μελετήσαμε προσεκτικά τα αποτελέσματα της έρευνας, τα παιδιά πρότειναν λύσεις για να γίνει η περιοχή τους ακόμη πιο καθαρή. Φωτογράφισαν καθαρούς δρόμους και παραλίες, περνώντας το μήνυμα ότι θέλουν να ζουν σε μια καθαρή κοινότητα. Επίσης, ζωγράφισαν και έγραψαν στην αφίσα μηνύματα σχετικά με τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών και την προστασία του περιβάλλοντος.”

Προσταtέψτε την Πάρο -Protect Paros