Λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις, οι μαθητές μας κλεισμένοι στο σπίτι πάνω από 50 ημέρες καραντίνας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα ελπίδας σε όλο τον κόσμο.

Το βίντεο με τα μηνύματα των παιδιών είναι  μία από τις πολλές δραστηριότητες του σεναρίου διδασκαλίας Φυσικής Αγωγής που σκάρωσε η γυμνάστριά μας για τις ανάγκες τις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με αφορμή την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Η ολυμπιακή φλόγα όμως παρέμεινε αναμμένη ως σύμβολο ελπίδας όλης της ανθρωπότητας.

Τα παιδιά κατασκεύασαν τις δικές τους ολυμπιακές δάδες με σκοπό να γυμναστούν στο σπίτι τις ημέρες της καραντίνας εξ αιτίας της πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα γράφουν τα δικά τους μηνύματα και μοιράζονται τις φωτογραφίες τους στις ψηφιακές μας τάξεις για να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλον. Βλέποντας την μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών δημιουργήθηκε και το παρόν βίντεο, μετά από ομόφωνη επιθυμία των μαθητών και την ανάγκη των παιδιών για έκφραση και για αισθανθούν και αυτά ότι έχουν δύναμη να πουν προς τα έξω αυτό που επιθυμούν.

Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό κάποια παιδιά βρήκαν τρόπους να γυμναστούν με τις ολυμπιακές δάδες τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Έτσι κατασκευάσαμε τις δάδες μας:

Το διδακτικό σενάριο αποτέλεσε εισήγηση της εκπαιδευτικού στην Επιστημονική Τηλε-Διημερίδα για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στις 25 και 26 Απριλίου.

 

 

Η φλόγα της ελπίδας μένει αναμμένη – Τα παιδιά στέλνουν μηνύματα ελπίδας