Οι μαθητές της Δ ‘τάξης με συνοδούς τις δασκάλες των τμημάτων κ. Φώτου Εύα και κ. Ντουμανίδου Εύα μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Δουλγεράκη Μαρία, επισκεφθήκαμε τον “Κήπο Της Λουκίας» στον Βουτάκο. Ο κ.Γιώργος Λυγνός , μαζί με τους συνεργάτες του, μας υποδέχθηκαν πολύ ζεστά κι αμέσως αισθανθήκαμε άνετα. Η ξενάγηση μαζί με τις δραστηριότητες που ακολούθησαν ήταν πολύ οργανωμένες και επιμορφωτικές.

Ξεκινώντας την περιήγησή μας, τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τους τρόπους εξοικονόμησης νερού κι ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου το νερό είναι πολύτιμο.

Σκεπάζουν τα αυλάκια ποτίσματος με άχυρα για να μην εξατμίζεται το νερό.

Κατηφορίζοντας συναντήσαμε ένα αλώνι 100 ετών και θυμηθήκαμε τη διαδικασία του αλωνίσματος.

Περάσαμε από τη γεώτρηση και φτάσαμε σε ένα σύγχρονο αλώνι. Είδαμε ένα ηλιακό ρολόι και στη συνέχεια χωριστήκαμε σε έξι ομάδες. Η κάθε ομάδα προμηθεύτηκε μυρωδικά της εποχής.

Πήγαμε στο χώρο όπου καλλιεργούνται τα μυρωδικά και κάθε ομάδα με τον υπεύθυνο έπιασαν, έκοψαν, μύρισαν κι αναγνώρισαν το κάθε μυρωδικό.

Στη συνέχεια πήγαμε σε έναν υπέροχο χώρο όπου τα παιδιά κάθισαν και παρακολούθησαν τη διαδικασία του κομπόστ και τα οφέλη του, ενώ ένας μελισσοκόμος μας πληροφόρησε για τον υπέροχο κόσμο των μελισσών.

Τέλος, οι μαθητές έπαιξαν το παιχνίδι “Βρίσκω το μυρωδικό με την οσμή και την αφή.

Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα, χωρίς να το καταλάβουμε. Η επίσκεψη μπορεί να τελείωσε όμως ακόμη έχουμε εικόνες και μυρωδιές από ένα υπέροχο κυκλαδικό τοπίο! Και γι ‘αυτό ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Λυγνό, τους συνεργάτες του και τον “Κήπο της Λουκίας»!

δέντρα

Ντουμανίδου Εύα

“Ο κήπος της Λουκίας” εκπαιδευτική εκδρομή της Δ’ τάξης