Οι μαθητές των Γ? και Δ? τάξεων του σχολείου μας νοιάζονται και δρουν για τα ζώα στο νησί μας! Μετά την επίσκεψή μας στην «Αλκυόνη», όπου δέχονται φροντίδα και φιλοξενία τα άγρια ζώα και πουλιά, σειρά είχε η ενημέρωσή μας από τους υπεύθυνους της Φιλοζωικής Εταιρίας Πάρου σχετικά με τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς αλλά και άλλων οικόσιτων ζώων.

Με αφορμή την αδικαιολόγητη παρουσία δεσποζόμενων σκύλων στην αυλή του σχολείου μας κατά τις ώρες λειτουργίας του δάσκαλοι και μαθητές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Έτσι κανονίστηκαν δύο επισκέψεις των φιλόζωων εθελοντών στο σχολείο μας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τους μαθητές για τη φροντίδα που χρειάζεται ένα κατοικίδιο ζώο και τις υποχρεώσεις που έχει ο ιδιοκτήτης του απέναντι σ? αυτό. Μέσω προβολής διαφανειών και βίντεο οι μαθητές είδαν και άκουσαν για τις ανάγκες των ζώων, για τον εμβολιασμό, για τα οφέλη της στείρωσης, για τους λόγους που υπάρχουν τόσο πολλά αδέσποτα. Ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι στα συχνά δυστυχώς φαινόμενα της εγκατάλειψης των κατοικιδίων αλλά και της ρίψης νεογέννητων ζώων σε κάδους σκουπιδιών και απομακρυσμένα μέρη. Έμαθαν λεπτομέρειες για τη δράση των φιλόζωων εθελοντών, για την έναρξη λειτουργίας του κτηνιατρείου της Φιλοζωικής εταιρίας, καθώς και για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν οι πολίτες και τα ίδια τα παιδιά το έργο της Φιλοζωικής.

Στο τέλος τους περίμενε και μια έκπληξη! Ένας φρεσκοϋιοθετημένος σκυλάκος ήρθε να μας γνωρίσει στην αυλή τους σχολείου μας!

Επόμενος στόχος μας η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και άλλων πολιτών του νησιού μας με τη διοργάνωση ενημερωτικής εκστρατείας από τους ίδιους τους μαθητές.

Ενημέρωση από τη Φιλοζωική Εταιρεία Πάρου