Φέτος στην Δ? τάξη μαθαίνουμε στην Ιστορία για τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων και την αρχιτεκτονική των ναών τους. Τη δυνατότητα να μάθουμε για όλα αυτά αποκτώντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα μας έδωσε το Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως με την αποστολή δύο μουσειοσκευών.

 

Η πρώτη είχε τίτλο «Ένας αρχαίος ναός». Περιείχε εγχειρίδια και φωτογραφίες ναών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, CD με ντοκυμαντέρ και μινιατούρες κιόνων. Αυτό που μας άρεσε πιο πολύ, όμως, ήταν οι σφραγίδες! Με αυτές φτιάξαμε προσόψεις ναών με κίονες, βάσεις και επιστήλια, για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον δωρικό, τον ιωνικό και τον κορινθιακό ρυθμό μεταξύ τους.

 

Η δεύτερη με τίτλο «Πάμε στην Ακρόπολη» περιείχε αφίσες, φωτογραφίες, χάρτες, οδηγούς, εγχειρίδια και CD για μια ολοκληρωμένη περιήγηση στο βράχο της Ακρόπολης. Το πιο εντυπωσιακό περιεχόμενο εδώ ήταν μια μικρογραφία του βράχου με μινιατούρες των κτιρίων που έπρεπε εμείς να τοποθετήσουμε στα σωστά σημεία. Δεν ήταν τόσο εύκολο, αλλά το διασκεδάσαμε πολύ! Εμείς στο Δ?1 ευχόμαστε να υπήρχαν μουσειοσκευές για όλες τις ενότητες της Ιστορίας?

 

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ