Επίθεση τέχνης στην αυλή του σχολείου μας ήταν η απάντηση μας στις δύσκολες μέρες του lockdown!! 

Μια μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ περιμένει τους μαθητές μας όταν επιστρέψουμε στο σχολείο!

 Οι Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμά μας και τα μέλη του καθώς και άλλοι γονείς, μας βοήθησαν να  κάνουμε επιτέλους πραγματικότητα μια ιδέα, που εδώ και αρκετά χρόνια περίμενε την κατάλληλη στιγμή να γίνει πραγματικότητα. Εκπαιδευτικοί και γονείς πιάσαμε πινέλα και μπογιές και δώσαμε χρώμα στην αυλή του σχολείου μας σχεδιάζοντας και δημιουργώντας επιδαπέδια παιχνίδια, συνεχίζοντας την παράδοση καλής συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών στο σχολείο  μας. 2

4α23α

(κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

Ζωγραφίσαμε συνολικά 12 παιχνίδια εκ των οποίων το ένα είναι μια μεγάλη πίστα πολλαπλών παιχνιδιών – 5  παιχνίδια- με διαφορετικές κινητικές δραστηριότητες, το οποίο οι μαθητές μας μπορούν να το παίξουν είτε σαν πίστα είτε σαν ξεχωριστά παιχνίδια. Παιχνίδια ομαδικά, σε ζευγάρια αλλά και ατομικά, με ευφάνταστα σχέδια και απεριόριστους τρόπους να παίξεις σε κάποια από αυτά, μένει απλά να τους ανακαλύψουν τα παιδιά! 

1α

Το παιχνίδι εκτός από την ευχαρίστηση προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.  Έτσι αξιοποιήσαμε κάθε γωνιά της αυλής και σχεδιάσαμε τα παιχνίδια με γνώμονα την διασκέδαση, την μάθηση μέσα από αυτά, την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών.

11

Αρχικά καθαρίσαμε καλά την αυλή από τα παλιά παιχνίδια και κρατήσαμε δύο από τα πέντε, που υπήρχαν ήδη και τους αλλάξαμε χρώμα ή μορφή! Μπαίνοντας στην αυλή του σχολείου μας σε καλημερίζει το ουράνιο τόξο μας και το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα σκαρφιστούν πολλές ιδέες να παίξουν. Φτιάξαμε ένα μεγάλο στόχο με σταθμούς 4 ομάδων , κρατήσαμε το παραδοσιακό κουτσό σε σχήμα πύραυλου και δίπλα του φτιάξαμε ένα τρισδιάστατο. Λίγο πιο δίπλα σχεδιάσαμε ένα παιχνίδι πολλαπλών κινητικών δραστηριοτήτων.

25

Το ηλιακό μας σύστημα είναι έτοιμο να εκτοξεύσει τους μικρούς μας μαθητές στο διάστημα. Ο λαβύρινθος της υγιεινής διατροφής να τους βοηθήσει να μάθουν ν’ αποφεύγουν τα ανθυγιεινά τρόφιμα και ο δράκος έτοιμος για τρελές κουτσο -περιπέτειες. Φτάνοντας στην  κυρία κάμπια ξεκινά το  πολυμορφικό μας παιχνίδι, γεωμετρικά σχέδια, λουλούδια και πασχαλίτσες, πατούσες, ένα σπιτάκι και στο τέλος ένας χαρταετός δημιουργούν μια μεγάλη πίστα κινητικών δραστηριοτήτων για ατελείωτη διασκέδαση και άσκηση. Ένα ελεύθερο κουτσό πάνω σε φύλα, ανάμεσα σε νούφαρα θα σε οδηγήσει στο βασιλιά των βατράχων. Ενώ δύο κινητικά παιχνίδια (καθρεφτισμού – μιμητικά) περιμένουν τα ζευγάρια των παικτών για ατελείωτους κινητικούς αυτοσχεδιασμούς.

 

10α

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα και περιμένουμε με ανυπομονησία να τα χαρούν οι μαθητές μας με την επιστροφή τους στο σχολείο μετά το lockdown.

Μια πολύχρωμη αυλή τους περιμένει για ατελείωτες ώρες χαράς και ψυχαγωγίας!!

Δείτε όλα τα παιχνίδια μας στην παρουσίαση που ακολουθεί και ακριβώς από κάτω μία ακόμα από τις ζωγραφικές μας αταξίες!

Τα παιχνίδια της αυλής μας!