Την Τετάρτη 25 Μάιου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς Κορίνα Δερμεντζή και Ελένη Παππά επισκέφθηκαν το εργαστήριο κεραμικής YRIA του κυρίου Γκίκα Στυλιανού.
Σε μια εξαίρετη τοποθεσία, δίπλα στο χωριό Κώστος στην Πάρο όπου βρίσκεται το εργαστήριο, οι μαθητές γνώρισαν από κοντά την τέχνη της αγγειοπλαστικής. Ο κ. Γκίκας Στυλιανός, ως σπουδαίος αγγειοπλάστης και καταξιωμένος στο χώρο της κεραμικής έδειξε με αγάπη και μεράκι στους μαθητές όλα τα στάδια δημιουργίας ενός χειροποίητου κεραμικού: από τον σχεδιασμό ως την παραγωγή κεραμικών όπως σερβίτσια, βάζα, πιθάρια, μπολ σε πολλά μεγέθη και σχήματα καθώς και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται όπως ο κεραμικός φούρνος και ο κλίβανος.
Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους έργα κεραμικής, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Γκίκα Στυλιανό για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που μας έδωσε να έρθουμε σ’ επαφή με την τέχνη, την ομορφιά και την καλαισθησία. Ευχόμαστε να συνεχίσει την παράδοση της κεραμικής τέχνης δίνοντας ανάσα ζωής και πολιτισμού στην περιοχή. Σας ευχαριστούμε.
GKIKAS 3

γκικασ 6

GKIKAS 6

GKIKAS 7

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήρι κεραμικής YΡIA