Μετά την ενημέρωση των μαθητών από τους Φιλόζωους Εθελοντές Πάρου, τα τμήματα Δ’1, Δ’2 και η Γ’ τάξη δραστηριοποιήθηκαν την παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα (4 Απριλίου) και ζωγράφισαν αφίσες με συνθήματα και ζωγραφιές που σκοπό είχαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε ό,τι αφορά την ύπαρξη αδέσποτων ζώων στο νησί μας.

Στη συνέχεια οργανώθηκε εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας, ώστε να γνωρίσουν όλοι τους λόγους που υπάρχουν αδέσποτα και να συμβάλει ο καθένας όπως μπορεί στην εξάλειψη του φαινομένου. Οι μαθητές ετοίμασαν ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, πλακάτ με συνθήματα, φόρεσαν τις μάσκες τους -σκυλάκια και γατάκια, πήραν τις αφίσες που είχαν φτιάξει και ξεχύθηκαν στον παλιό οικισμό της Παροικιάς.

Εκεί ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αλλά και κάθε περαστικό για τη δράση των Φιλόζωων Εθελοντών και τη συνεργασία τους μαζί μας, μοίρασαν φυλλάδια και κόλλησαν αφίσες με την ελπίδα ότι οι συμπολίτες μας θα συγκινηθούν και το μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς αδέσποτα θα διαδοθεί σε όλους.

Ευχαριστούμε τους Φιλόζωους Εθελοντές για τη συνεργασία και ελπίζουμε να βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο σημαντικό έργο τους.

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα αδέσποτα στην Πάρο