20150213_134501 (2)

Το καρναβάλι ήρθε και φέτος παρέα με το χιονιά και το τσουχτερό κρύο. Αυτό όμως δεν μας απέτρεψε στο να συμμετάσχουμε στο 1ο Παριανό Καρναβάλι της Παροικιάς!! Οι μαθητές της ΣΤ’, Ε’ και Δ’ τάξης σαν πιο μεγάλα και ζωηρά παιδιά είχαν θέμα “Πειρατές”, θα πείτε όχι και τόσο πρωτοπόρο αλλά όπως είναι γνωστό το νησί μας έχει την δική του ιστορία με τους πειρατές!! Οι μικρότεροι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ είχαν θέμα “Γλυκές αμαρτίες”, ταιριαστό με τις γλυκές φατσούλες τους!! Μαζί μας ήταν και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και πολλοί γονείς μασκαρεμένοι που συνόδευαν τα παιδιά τους.  Όλοι μαζί πήραμε μέρος στην παρέλαση στην παραλία μαζί με άλλους καρναβαλιστές από άλλα σχολεία και συλλόγους.

 

HPIM0042

Μαζί με τα γλυκάκια μας φυσικά δεν λείπανε οι ζαχαροπλάστες. Και φυσικά αρχιζαχαροπλάστης ήταν η διευθύντριά μας που γεμάτη κέφι και πολλά γλυκά χαμόγελα συνόδευε τα λαχταριστά γλυκάκια μας!!

Οι στολές τους ήταν αυτοσχέδιες, που τις έφτιαξαν με τους γονείς τους πάνω σε σχέδια που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των εικαστικών του σχολείου μας! Έτσι κάθε”Γλυκιά αμαρτία” ήταν ξεχωριστή και εξίσου λαχταριστή!!

Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες συνόδευαν τα παιδιά τους με μπλουζάκια ζωγραφισμένα στο χέρι από μια χρυσοχέρα μαμά από το Σύλλογο Γονέων που ζωγράφισε στο καθένα διαφορετικό γλυκάκι!!!

 

 

Οι πειρατές μας κατέβηκαν με … οργανωμένο σχέδιο και έκαναν “χορευτική επιδρομή” στην παραλιακή του νησιού μας, υπό την καθοδήγηση της αρχιπειρατίνας γυμνάστριάς μας! Σε όλη τη διαδρομή έκαναν σχηματισμούς και χορευτικά δίνοντας παλμό στο καρναβάλι μας!

 

Το πανό μας επιμελήθηκαν μέλη του Συλλόγου Γονέων μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!

Όμως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας … Την Παρασκευή πριν την Κυριακή της Αποκριάς οι μαθητές μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους θα ξεχυθούν στα στενά της Παροικίας και στην κεντρική πλατεία της Παροικίας θα δώσουν το στίγμα τους με παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς, με γαϊτανάκι και φυσικά πολύ χορό. και επιστρέφοντας στο σχολείο θα συνεχίσουν με … Μα μην σας τα πούμε όλα … μείνετε συντονισμένοι, γιατί το καρναβάλι καλά κρατεί!!!

Καλώς ήρθες τρελό καρναβάλι!